Daniel Metcalfe
architecturedesignplanning
Copyright Daniel Metcalfe 2013

Grass roofed house, Newton Abbot

January 20, 2014

Having recently achieved a planning consent for an interesting grass roofed bungalow within the grounds of a historic villa, work is due to commence shortly on the building work with a local contractor. The unusual form of the building was agreed with the planning officer to deal with two main constraints. First, the visual impact of the new house on the historic building and, second, the dense foliage which surrounds the site. The eventual design consists of a bold curving stone wall which follows the line of a Victorian boundary. The grass-roofed, timber-clad home is then secreted behind this strong feature. This modest building is thus hidden from view to all but the owners and as such offers excellent privacy with minimal effect on the large host property.

<< Festive Wishes!      Development in Ashburton, Dartmoor National Park >>
Back to listing